Om oss & kontakt

Bakom skolorientering.se finns idrottsföreningen Löjp. Vi är en ideell förening och består av erfarna orienterare och vi har kunskap i hur man arrangerar både stora och små idrottsevenemang inom orientering och löpning. Vi är anslutna till Riksidrottsförbundet genom Svenska Orienteringsförbundet.

Kontakta oss för bokning eller frågor:

skolorientering@lojp.se

Messenger


Frågor & svar

Varför skall man anlita skolorientering.se?

Vi är erfarna orienterare som är duktiga på att arrangera orientering! Vi ser till att skolorienteringen håller hög kvalité och ordnar allt runtomkring. Du slipper tänka på kartor och kontroller och kan fokusera på att hjälpa eleverna att nagivera rätt.

Även om du inte vill anlita oss så har vi samlat en mängd tips & råd i vår kunskapsbank!

Vad kostar skolorientering?

Det är svårt att ge ett generellt pris, det beror självklart på var den skall vara, hur många elever som skall vara med, vilken dag (vissa dagar är mer attraktiva än andra), om ni vill ha instruktör på plats och flera andra parametrar. Kontakta oss så kan vi ge ett bra prisförslag

Hur snabbt kan ni fixa en orienteringsdag?

Vi kan hjälpa till med skolorientering på relativt kort varsel. För en större orienteringsdag behöver vi ett par veckors förberedelsetid men för instruktörs-lektioner kan vi hjälpa till med på kort varsel.

Ska lågstadiet och förskolor också orientera?

Absolut! Ju tidigare man blir van med kartan desto mer förberedd är man för framtiden. Vi har hjälpt till med skolorientering även i yngre åldrar, såklart med anpassade övningar – och nöjda elever.

Ett bra upplägg brukar vara att en av våra instruktörer förklarar grunderna i orientering och sedan får barnen med hjälp av kartan gå ut på en spännande skattjakt i små grupper i närheten av skolan.

Ska gymnasiet också ha skolorientering?

Skolorientering är inte betygsgrundande för gymnasiet – men vi tycker såklart att det är en så viktig kunskap att även gymnasieelever skall träna på att orientera!

Elever i gymnasiet rör ofta på sig mindre än i grundskolan och en tur i skogen tror vi skulle göra gott, både för att träna kroppen och hjärnan!